Μαραθωνοδρόμος, ετών 100!

Όχι δεν φταίει ο Σεπτέμβριος, δεν φταίει το φθινόπωρο και –σίγουρα- δεν φταίει το γεγονός ότι δεν έχετε προσαρμοστεί ακόμη στη δουλειά, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλά διαβάσατε. Ο κυριος Φαούτζα Σινγκ είναι 100 ετών, ετοιμάζεται να τρέξει στο Μαραθώνιο του Εδιμβούργου και αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας.

Αυτή θα είναι η όγδοη συμμετοχή του σε Μαραθώνιο, και όχι συνολικά στη ζωή του. Θα είναι η όγδοη από την στιγμή που έκλεισε τα 89 του χρόνια.

Μάλιστα, ο 100χρονος Σίνγκ ήταν ο πρώτος που δήλωσε συμμετοχή στο Μαραθώνιο του Εδιμβούργου, ο οποίος θα γίνει το 2012. Αν κάνετε και εσείς σκέψεις για το μέλλον, τότε πάρτε βαθιά ανάσα γιατί ακολουθούν συμβουλές. Και δεν είναι εύκολο να ακολουθηθούν…

-10 μίλια κάθε ημέρα. Όχι περπατώντας, αλλά τζόκινγκ.

-Τρώμε πολύ –μα πάρα πολύ- τζίντζερ. Όσο και να καίει.

-Τρώμε πολύ –μα πάρα πολύ, και περισσότερο από το τζίντζερ- κάρι.

-Πίνουμε πολύ τσάι.

Αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Πρέπει να είστε υγιείς και ψυχικά. «Για μένα το μυστικό είναι να είσαι χαρούμενος, να κάνεις φιλανθρωπίες και να έχεις θετική σκέψη», τονίζει ο Σινγκ, ο οποίος αγνοεί οποιονδήποτε του πει ότι πρέπει να σταματήσει να τρέχει με αυτούς τους ρυθμούς.

Ο 100χρονος έχει το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στην κατηγορία …άνω των 90, από το 2003, όταν και ολοκλήρωσε το Μαραθώνιο του Τορόντο σε 5 ώρες και 40 λεπτά.

Για την ιστορία, ο Φαούτζα Σινγκ είναι γεννημένος την 1η Απριλίου του 1911. Και όχι, ότι διαβάσατε δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket