Αυστρία: Η χώρα με τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη!

Κατά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ στο δωδεκάμηνο.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 3,7%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Ιούλιο που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 9,5% και στην Ευρωζώνη στο 10%.

Την Αυστρία ακολουθεί η Ολλανδία, ως η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία, και ποσοστό 4,3%, το Λουξεμβούργο είναι στην τρίτη θέση με 4,6%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ισπανία --21,2%--, η Λετονία, 16,2% και η Λιθουανία, με 15,6%.

Κατά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ στο δωδεκάμηνο ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και του 2011, από το 11% στο 15%, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία με αύξηση του ποσοστού από 10% στο 11,5% και η Σλοβενία από 7,2% στο 8,4%.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις του ποσοστού ανεργίας έχουν καταγραφεί στις τρεις χώρες της Βαλτικής και συγκεκριμένα στην Εσθονία, από το 17,9% στο 12,8%, στη Λετονία, από 19,9% στο 16,2% και στη Λιθουανία από 18,2% σε 15,6%.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία ανέφερε πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, παρά τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική και πως οι αυστριακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετική ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία και βρισκόμενες με αυτόν τον τρόπο σε θέση να προσφέρουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι το προηγούμενο έτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket