Έρχεται το βιβλίο που εκτός από κείμενο και εικόνες, θα διαθέτει και... μουσική υπόκρουση

 Με την είσοδο των e-books στο χώρο της αγοράς, η εμπειρία του διαβάσματος έχει αλλάξει αρκετά, όμως σίγουρα κανείς απο μας δεν έχει δει την τελική τους μορφή.
Το νεότερο από τα ηλεκτρονικά βιβλία που ακούει στο όνομα "Booktrack", πέρα από το κείμενο και τις εικόνες που ήδη περιέχει, θα "συνοδεύει" την αναγνωστική εμπειρία με... τραγούδια και ηχητικά εφέ!
Συνεπώς, όταν όλα αυτά τα ηχητικά extra προστίθενται στο μέχρι πρότινος "αθόρυβο" διάβασμα, τότε πλέον δε μιλάμε για ένα απλό βιβλίο, ακόμα και αν αυτό έχει ήδη αλλάξει από χάρτινο, σε ηλεκτρονικό.
Με ένα sountrack να συνοδεύει το διάβασμα, παρέα με εικόνες (πολλές φορές σε 3D μορφή), το βιβλίο μετατρέπεται σε ένα πρωταρχικό είδος...ταινίας.
Aκόμη, το "Βooktrack", θα περιέχει μέχρι και αφηγήσεις του έργου, ενώ, άλλες φορές, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης, θα αλλάζει και το τραγούδι.
Κάτι τέτοιο βέβαια ενδέχεται να αποσπά την προσοχή του αναγνώστη, κάνοντάς τον να χάνει τη ροή της ιστορίας. Ο χρόνος- και σε αυτή τη περίπτωση- θα δείξει...
Το "Booktrack" που κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική, θα είναι διαθέσιμο για iPad και ταμπλέτες, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2012 και σε άλλες χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket