Θεσσαλονίκη:

Εκατοντάδες δίτροχα, μεταξύ των οποίων ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, έχουν κλαπεί στο νομό Θεσσαλονίκης μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, δηλώθηκαν 696 κλοπές δίτροχων, χωρίς να υπολογίζονται όσα περιστατικά, δεν έχουν αναφερθεί στην αστυνομία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ομάδα ποδηλατιστών "BikeRespect", μόνο την τελευταία διετία έχουν κλαπεί από την πόλη της Θεσσαλονίκης περίπου 1.500 ποδήλατα.
Τα κλεμμένα δίτροχα αλλάζουν παρανόμως χέρια με διάφορους τρόπους, αλλά οι κλέφτες τους δεν είναι πάντα τυχεροί. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα τριών νεαρών, που συνελήφθησαν χτες.
Συγκεκριμένα, περιπολούντες μηχανικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ύποπτο αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες στην περιοχή της Νεάπολης, διαπίστωσαν ότι σε αυτό υπήρχαν επτά καινούργια ποδήλατα, των οποίων την προέλευση οι νεαροί αδυνατούσαν να αιτιολογήσουν.
Οι τρεις επιβάτες, ομογενείς ηλικίας 20, 23 και 26 ετών, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημελλειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket