Απαγόρευσαν το φιλί στον χώρο δουλειάς!

Το έχουν βάλει στην λίστα με τις διάφορες μορφές τρομοκρατίας. Γερμανοί, λέει, ειδικοί στους σωστούς τρόπους αποφάσισαν οτι τα φιλιά μεταξύ συναδέλφων στο γραφείο είναι απαγορευτικά!
Η γερμανική Εταιρεία Σωστής Συμπεριφοράς - ναι υπάρχει και τέτοια εταιρεία - λέει οτι οι πολίτες αυτής της χώρας το έχουν παρακάνει με τους ασπασμούς στους χώρους εργασίας, όπου γυναίκες φιλούν γυναίκες και άνδρες φιλούν γυναίκες - και μάλιστα σταυρωτά στα μάγουλα, όπως έμαθαν τον υπόλοιπο κόσμο οι Γάλλοι.
Είναι όπως μάθει κανείς.... Τι θέλουμε να πούμε; Οι γερμανοί μπορούν να περάσουν ολόκληρη την εργασιακή τους ζωή μιλώντας με τους συναδέλφους τους στον πληθυντικό ευγενείας αντί στον ενικό της οικειότητας.
Επίσης, όταν είναι μικρά παιδιά, μαθαίνουν στο σχολείο να κρατούν αποστάσεις όταν χαιρετούν έναν ξένο και να περιορίζονται σε μια τυπική χειραψία γέρνοντας ελαφρώς προς τα εμπρός το κεφάλι τους.
Η Εταιρεία Σωστής Συμπεριφοράς τους τελευταίους μήνες έχει λάβει πολλά μηνύματα από πολλούς πολίτες που ζητούν να μάθουν πώς πρέπει να αντιδράσουν εάν επιχειρήσει κάποιος να τους φιλήσει όταν τους χαιρετά. «Η απάντηση είναι μία: δεν πρέπει να ανταλλάσσουν φιλιά - τουλάχιστον όχι στο γραφείο» δηλώνει στους «Τάιμς» ο Χανς Μίκαελ Κλάιν.
Και προσθέτει: «Πολλοί υποψιάζονται ότι στο φιλί υπάρχει, ή μπορεί να υπάρχει, ένα στοιχείο ερωτισμού. Αλλοι εκνευρίζονται όταν τους φιλάει ο άλλος. Είναι μια μορφή τρομοκρατίας. Στη δουλειά, η σωστή συμπεριφορά επιβάλλει την απλή χειραψία. Στεκόμαστε σε μια απόσταση περίπου 60 εκατοστών ο ένας από τον άλλον και χαιρετιόμαστε διά χειραψίας».
Το φιλί έχει απαγορευθεί και στο παρελθόν. Πρώτος διδάξας ο ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος επειδή φοβόταν κάποια μεταδοτική ασθένεια κι ένα ινδικό δικαστήριο που το 2007 εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του αμερικανού ηθοποιού Ρίτσαρντ Γκιρ επειδή φίλησε κατ' επανάληψη δημοσίως στο μάγουλο τη σταρ του Μπόλιγουντ Σίλπα Σέτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket