Κατέστρεψαν τον τάφο του Ρούντολφ Ες!

Έγινε η εκταφή του λείψανου του Ρούντολφ Ες, πρώην συνεργάτη του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ καταστράφηκε και ο τάφος του που βρισκόταν σε κοιμητήριο της Βαυαρίας περίπου 24 χρόνια μετά το θάνατό του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.
Η εκταφή των λειψάνων του, που έγινε λιγότερο από ένα μήνα πριν την επέτειο του θανάτου του, έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέσα ενημέρωσης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόλαντ Σέφελ, αντιδήμαρχος της πόλης Βουνζίντελ.
"Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να πάψει να υπάρχει πάνω από την πόλη το καφέ φάντασμα", πρόσθεσε αναφερόμενος στο χρώμα των ναζί και των νεοναζί.
Η προτεσταντική ενορία της πόλης Βουνζίντελ, στην οποία κατοικούν περίπου 10.000 άνθρωποι και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για τον οικογενειακό τάφο όπου είχε κηδευτεί ο Ες.
Στόχος της, να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις νεοναζί που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην επέτειο της αυτοκτονίας του, στις 17 Αυγούστου 1987.
Οι κληρονόμοι του Ες αποφάσισαν τα λείψανά του να αποτεφρωθούν και οι στάχτες να ριχτούν στη θάλασσα, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Ες, πρώην συνεργάτης του Χίτλερ, θεωρείται ένα είδος μάρτυρα από τους νεοναζί και λατρεύεται από τους οπαδούς της ακροδεξιάς στη Γερμανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket