Αναδημιούργησε διάσημα έργα τέχνης με καμβά το πρόσωπό του!

Ο λόγος για ένα φοιτητή ζωγραφικής του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, τον Andy Alcala ο οποίος θέλησε να αναδημιουργήσει γνωστά έργα τέχνης και έφτιαξε μία σειρά από καταπληκτικές προσωπογραφίες.
Τα σχέδιά του είναι λεπτομερή και καταφέρνει να αποδώσει το πρωτότυπο με απόλυτη ακρίβεια. Τα χρώματα αναμειγνύονται με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Η σειρά των πορτραίτων έχει τον τίτλο ''FaceArtists'' και πρόκειται για έργα του Andy Warhol, Edvard Munch, Vincent Van Gogh, Rene Magritte και του Piet Mondrian.
Αυτή η σειρά δημιουργήθηκε για να δείξει την αξία της τέχνης του προσώπου, αλλά και για να αποδείξει ο νεαρός καλλιτέχνης το τεράστιό του ταλέντο. Πέρα από τη δυσκολία της τέχνης, αντιμετώπισε και τη δυσκολία να σταθεροποιήσει τα χρώματα πάνω στο ίδιο του το πρόσωπο και το σώμα.
'Είχα παρακολουθήσει παλαιότερα κάποια μαθήματα για την ιστορία της τέχνης και σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το παρελθόν ως μέρος του καλλιτεχνικού μου μέλλοντος'' δηλώνει ο Andy Alcala σε μία συνέντευξή του.
''Θα εκπλαγείτε με το πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανα, επειδή το έκανα απολύτως μόνος μου. Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη, έβαφα το πρόσωπό μου, κοιτώντας παράλληλα το έτοιμο έργο''.
''Το πάθος μου είναι η ζωγραφική , αλλά δε με κάλυπτε να ζωγραφίζω σε έναν άσπρο καμβά με απλά χρώματα και ένα πινέλο. Αναζητούσα κάτι πιο εναλλακτικό'', προσθέτει ο ίδιος.
Οι καθηγητές του είναι εντυπωσιασμένοι με τα έργα του και πιστεύουν ότι θα έχει μέλλον στο χώρο της τέχνης. Τονίζουν ότι αυτό που κατάφερε να κάνει είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για έμπειρους ζωγράφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket