Έκαναν υποκλοπές ακόμη και σε νεκρούς!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βρετανία η αποκάλυψη ότι άνθρωπος της «News of the World» είχε μπει στον τηλεφωνητή της δολοφονημένης Μίλι Ντάουλερ
Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών από την ταμπλόιντ εφημερίδα «News of the World», ιδιοκτησίας του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, που συγκλονίζει τη Βρετανία. Επειτα από υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και μηνυμάτων πολλών διάσημων, τώρα η εφημερίδα κατηγορείται ότι υπέκλεψε το 2002 τηλεφωνικά μηνύματα μιας νεκρής έφηβης!
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Guardian», ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που εργαζόταν για λογαριασμό της «News of the World» υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα της Μίλι Ντάουλερ, μιας 13χρονης η οποία εξαφανίστηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι της σε προάστιο του Λονδίνου στις 21 Μαρτίου 2002. Παρά τη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, το πτώμα της βρέθηκε έξι μήνες αργότερα.
Πριν από λίγες ημέρες δικάστηκε για τον φόνο της ο Λέβι Μπέλφιλντ και βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία της. Την ώρα λοιπόν που η αστυνομία αναζητούσε τη Μίλι, ο ντετέκτιβ κατ' εντολή στελέχους της «News of the World» - πολλοί πιστεύουν ότι υπεύθυνη ήταν η διευθύντρια Ρεμπέκα Μπρουκς, η ίδια όμως το αρνείται - υπέκλεψε τα μηνύματα που υπήρχαν στον τηλεφωνητή του κινητού της, ενώ έκανε και κάτι ακόμα χειρότερο: έσβησε κάποια μηνύματα για να υπάρχει χώρος στον τηλεφωνητή, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η μικρή είναι ζωντανή.
«Η σύγχυση προστίθεται στην τραγωδία όταν μαθαίνει κάποιος ότι η "News of the World" δεν έδειξε ίχνος ανθρωπιάς σε μια τόσο τραγική στιγμή», δήλωσε ο Μαρκ Λιούις, δικηγόρος της οικογένειας της Μίλι. «Είναι ντροπή ότι ήταν έτοιμοι να δράσουν με τόσο αποτρόπαιο τρόπο, αγνοώντας εάν παρακωλύουν την αστυνομική έρευνα και δίνοντας ψεύτικες ελπίδες», πρόσθεσε. Αυτές οι σοβαρές καταγγελίες προκάλεσαν τις δηλώσεις ακόμα και του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. «Αυτά που διάβασα», είπε ζητώντας να διεξαχθεί άμεσα έρευνα, «είναι πολύ σοκαριστικά και εάν οι κατηγορίες είναι αληθινές πρόκειται για μια πραγματικά αποτρόπαιη πράξη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket