Λευκός καρχαρίας ανέβηκε σε σκάφος!

Σε απόσταση αναπνοής από τα σαγόνια ενός λευκού καρχαρία βρέθηκαν επτά θαλάσσιοι ερευνητές. Το κήτος μήκους τριών μέτρων πήδηξε στο σκάφος τους και παρέμεινε εκεί παγιδευμένο, για πάνω από μία ώρα.
Η ομάδα των ερευνητών παρατηρούσε τους καρχαρίες, στις ακτές του Κέιπ Τάουν, όταν... επιβιβάστηκε ο απρόσμενος αλλά και τρομακτικός "επισκέπτης". Όπως περιγράφει η επικεφαλής της ομάδας "ξαφνικά ακούστηκε ένας παφλασμός και είδε έναν λευκό καρχαρία να πηδάει έξω από το νερό, να πετάει κυριολεκτικά πάνω από ένα μέλος της ομάδας και να προσγειώνεται στο σκάφος".
Το θαλάσσιο κήτος, που ζύγιζε περίπου μισό τόνο, αρχικά είχε το μισό του σώμα έξω από το πλοίο. Στη συνέχεια, όμως, κατάφερε να χωρέσει ολόκληρος στο σκάφος, καταστρέφοντας τα μηχανήματα.
Και αν ο καρχαρίας ένιωσε στην κυριολεξία, όπως τα ψάρι έξω από το νερό, κάτι ανάλογο αισθάνθηκαν και τα μέλη του πληρώματος που έκπληκτα έτρεξαν στην πλώρη. Τελικά, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στην ξηρά και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να επιστρέψει ο λευκός καρχαρίας στο φυσικό του περιβάλλον.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η πρώτη φορά που ένας λευκός καρχαρίας αυτού του μεγέθους, πηδάει σε ένα σκάφος. Όπως εκτιμούν, ήταν ατύχημα και όχι επίθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket