Τους 112.000 κατοίκους έφτασε ο πληθυσμός των Ιωαννίνων!

Κατά 8.260 άτομα δεν επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει η δημοτική αρχή του νέου δήμου Ιωαννιτών για την απογραφή. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στο νέο Καλλικρατικό δήμο Ιωαννίνων διαμένουν 111.740 κάτοικοι κι έτσι το όριο των 120.000 που είχε θεωρηθεί ικανοποιητικό από τη νέα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε αλλά ούτε καν πλησιάστηκε.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά;

Οι αριθμοί έχουν τη σημασία τους και την αξία τους, αφού η μέση κατά κεφαλήν κρατική επιχορήγηση του Δήμου ανέρχεται στα 236 ευρώ ανά κάτοικο.

Αν στην απογραφή, που έγινε από τις 10 μέχρι τις 24 Μαίου, είχαν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία τον δήμο Ιωαννιτών 120 χιλιάδες κάτοικοι τότε ο Δήμος θα λάμβανε ετησίως 5,3 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, και σε μία δεκαετία το όφελος θα ήταν μεγαλύτερο των πενήντα εκατομμύριων. Ταυτόχρονα θα δημιουργούταν η δυναμική για άντληση κι άλλων πόρων από εθνικές και κοινοτικές πηγές.

Όλα αυτά όμως τελικά δεν θα γίνουν πραγματικότητα αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μέσω διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και άλλων μορφών ενημέρωσης που καλούσαν τους κατοίκους των Ιωαννίνων να δηλώσουν ως μόνιμο τόπο κατοικίας τους το νέο δήμο και όχι το χωριό τους το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε τα στοιχεία για όλους του νέους δήμους του νομού Ιωαννίνων. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket