Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με ποδήλατο!



Μια εγκεφαλική δυσλειτουργία, που στις ημέρες μας είναι ιάσιμη, ήταν το κοινό χαρακτηριστικό του Ιούλιου Καίσαρα, του Ντοστογιέφσκι και του Τσαϊκόφσκι. Και οι τρεις είχαν επιληψία, μια διαταραχή που εξακολουθεί να αποτελεί στίγμα και η οποία περιβάλλεται από το μύθο ότι «όταν παθαίνει κάποιος επιληπτική κρίση θα πρέπει να του τραβήξουμε τη γλώσσα προς τα έξω για να μη την καταπιεί!».
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την ενημέρωση και την άρση των προκαταλήψεων σχετικά με επιληψία δύο ποδηλάτισσες θα ξεκινήσουν το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (24 Ιουνίου) από τη Θεσσαλονίκη (Λευκό Πύργο) με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Εξάλλου στις 26 Ιουνίου (12.30-14.30) θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας η επιληπτική Γερμανίδα δικηγόρος και υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ατόμων με επιληψία, Hannah Mathes , θα αναφερθεί στην αντιμετώπισή της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εύρεση εργασίας επειδή κοινοποίησε από το facebook, το πρόβλημά της. Ομιλήτριες στην ίδια εκδήλωση θα είναι : η Thalia Valeta, από το Νοσοκομείο St Thomas της Αγγλίας και η Παναγιώτα Νασιοπούλου, νοσηλεύτρια επιληψίας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket