Υδάτινος εφιάλτης στην Κίνα!

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 33 αγνοούνται, ενώ πολλά σπίτια καταστράφηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε δύο επαρχίες της Κίνας οι οποίες είχαν πληγεί πρόσφατα από έντονη ξηρασία, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από την πόλη Σιανίνγκ στην επαρχία Χουμπέι αυξήθηκε σήμερα σε 100.000, ενώ χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν την Πέμπτη το βράδυ, προκαλώντας κατολισθήσεις και καταστρέφοντας τα φράγματα του ποταμού σε τμήματα της πόλης. Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Σιανίνγκ, στην οποία η στάθμη των υδάτων ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τα 2 μέτρα.
Παράλληλα στις πόλεις Λισιάνγκ και Γιουεγιάνγκ στην κοντινή επαρχία Χιουνάν, οι νεκροί έφτασαν τους 19 σήμερα, ενώ αγνοούνται 28, προσέθεσε το Νέα Κίνα.
Οι δύο αυτές επαρχίες είναι μεταξύ αυτών που είχαν πληγεί έντονα από έντονη ξηρασία τους τελευταίους μήνες, η οποία είχε επιπτώσεις σε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων στην κεντρική και νότια Κίνα κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.
Το Σαββατοκύριακο εξάλλου προβλέπεται τροπική καταιγίδα να πλήξει δύο άλλες επαρχίες, προσέθεσε το Νέα Κίνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket