Ψεύτικοι παπάδες εξομολογούν με το αζημίωτο!

Ψεύτικοι ιερείς εμφανίζονται στο διαδίκτυο διατυμπανίζοντας την... πνευματικής τους διακονία φυσικά με το αζημίωτο στους πιστούς.
Σύμφωνα με την Espresso, έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες για ψεύτικους παπάδες στους οποίους εξομολογήθηκαν διαδικτυακά και στη συνέχεια τους πλήρωσαν για τις υπηρεσίες τους.
Μέσω Skype γίνεται η βιντεοκλήση και ο "εξομολογητής" είναι απλός πολίτης, δεν έχει καμμία σχέση τουλάχιστον με την Ορθόδοξη Εκκλησία, απλά είναι  μεταμφιεσμένος και φορά πετραχήλι, αφού του έχουν πεί ότι οι εξομολογούμενοι πιθανόν να γνωρίζουν ότι το πετραχήλι είναι απαραίτητο για την τέλεση του Μυστηρίου.
Πριν την εξομολόγηση βέβαια, ο πιστός πληρώνει μέσω πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας. Και μη σκεφτείτε πως επρόκειτο για μια αθώα εξομολόγηση καθώς ο εικονικός πάτερ ρωτούσε για την περιουσιακή, οικογενειακή κατάσταση, εργασία αλλά και τραπεζικές καταθέσεις.
"Η Εξομολόγηση είναι αναπόσπαστο στοιχείο τής ορθόδοξης χριστιανικής ζωής. Διαδικτυακή εξομολόγηση δεν γίνεται.Κατά την εξομολόγηση ο ιερέας δεν μεταδίδει την άφεση εξ αποστάσεως, αλλά δια της επιθέσεως των χειρών στην κεφαλή του μετανοούντα", υποστηρίζει η εκκλησία.
Την ίδια στιγμή, στο διαδίκτυο υπάρχει ιστοσελίδα όπου μπορεί κάποιος να γίνει ιερέας με... δίπλωμα με online μαθήματα για διδάγματα και τελετές μυστηρίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket