Απαγόρευση κυκλοφορίας στις... γάτες!

Οι γάτες σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας της Αυστραλίας καλούνται να παραμένουν στη διάρκεια της νύχτας, μέσα στα σπίτια των ιδιοκτητών τους, καθώς οι αρχές τους επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, ώστε να περιοριστούν οι επιθέσεις στα μαρσιποφόρα.
Η απόφαση ελήφθη από τις τοπικές αρχές του Λάιχαρντ, ενός προαστίου στα δυτικά του Σίδνεϊ, μετά την διάσωση από τον γιο της αντιδημάρχου, Μισέλ Μακίνζι, ενός πόσουμ και του βρέφους του, τα οποία είχαν δεχτεί επίθεση από γάτα.
Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί 564 επιθέσεις από γάτες σε πόσουμ και σύμφωνα με την υπηρεσία προστασία της άγριας ζωής WIRES, τα μαρσιποφόρα αυτά είναι ο κυριότερος στόχος των επιθέσεων από γάτες.
Παρότι η απαγόρευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυστηρά, οι τοπικές αρχές θα αποστείλουν ένα εκπαιδευτικό και ενημερωτικό φυλλάδιο στους ιδιοκτήτες γατών με το οποίο θα καλούνται να κρατούν μέσα στα σπίτια τα κατοικίδιά τους από την ώρα που θα νυχτώνει μέχρι το χάραμα, να παρακολουθούν τις κινήσεις της γάτας τους στη διάρκεια της ημέρας και να τοποθετήσουν στο κολάρο της δύο κουδούνια.
Το μέτρο αφορά τα προάστια Μπαλμέν, Ροζέλ, Λίλιφιλντ, Άναντεϊλ και Λάιχαρντ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket