Αγόρασε σε παζάρι ανέκδοτες φωτογραφίες της Marilyn Monroe για 2 δολάρια!

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ο φωτογράφος Anton Fury, όταν διαπίστωσε πως οι δύο φάκελοι με αρνητικά που είχε αγοράσει σε ένα υπαίθριο παζάρι το 1980 στο New Jersey έναντι 2 δολαρίων, περιείχαν 8 ανέκδοτες φωτογραφίες της θρυλικής ηθοποιού Marilyn Monroe.
Μόνο όταν γύρισε σπίτι του και κοίταξε πιο προσεχτικά τις φωτογραφίες κατάλαβε πόσο σπουδαία αγορά είχε κάνει. Στον δεύτερο φάκελο υπήρχαν περίπου 70 αρνητικά της επίσης ηθοποιού Jayne Mansfield. Ο άνδρας κατάφερε να κρατήσει την ανακάλυψη του μυστική, την οποία αποκάλυψε μόλις πρόσφατα.
«Βρήκα έναν φάκελο με αρνητικά. Δεν ήξερα τι είχε μέσα, όμως φαινόταν πολύ παλιό» είπε στο CNN. «Όταν πήγα στο σπίτι είδα ότι απεικόνιζαν την Marilyn. Ήταν μακράν η καλύτερη αγορά που είχα κάνει». Ο Fury δεν μίλησε σε κανέναν για πάνω από τρεις δεκαετίες, μέχρι την περασμένη εβδομάδα που τις πήγε στον αγοραστή και εκτιμητή έργων τέχνης David W Streets στο Beverly Hills.
Αν και είναι σίγουρο ότι οι φωτογραφίες είναι 100% αυθεντικές, το ερώτημα που πλέον απασχολεί όλους, είναι το ποιος τις τράβηξε. Όπως εικάζει ο Streets, οι φωτογραφίες πιθανότατα να τραβήχτηκαν πριν η Monroe γίνει γνωστή με τις ταινίες The Asphalt Jungle και All About Eve, κάπου στα 1950 όταν ήταν περίπου 24 ετών.
Ένας άνδρας εμφανίζεται σε φωτογραφίες και της Monroe και της Mansfield, πράγμα που κάνει τον Streets να πιστεύει ότι πρόκειται για τον φωτογράφο. Αν και ο Fury δεν έχει δώσει προς πώληση τις φωτογραφίες, που σύμφωνα με τον Streets αξίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια, υπάρχει ο κίνδυνος μόλις η είδηση μαθευτεί ο, μέχρι στιγμής άγνωστος, φωτογράφος να διεκδικήσει τα δικαιώματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket