Ναρκωτικά και φουσκωτές κούκλες στον εγκλωβισμό των 33 Χιλιανών!

Λίγους μήνες μετά τον απεγκλωβισμό των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων βγήκαν μερικές σκοτεινές πλευρές από τις ημέρες που πέρασαν κάτω από τη γη. Ναρκωτικά, τάσεις αυτοκτονίας αλλά και ανάγκη για σεξ ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους τότε εγκλωβισμένους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αρκετοί από τους μεταλλωρύχους πριν τη 16η μέρα που ήρθαν σε επαφή με τους διασώστες είχαν σκεφτεί πως αν δεν κατάφερναν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο τότε θα έδιναν τέλος στη ζωή τους καθώς δεν άντεχαν να υποφέρουν.
«Είπα σε έναν φίλο, “εάν είναι να συνεχίσουµε να υποφέρουµε θα ήταν καλύτερα να µπούµε στο καταφύγιο, να βάλουµε µπροστά µια µηχανή και να φύγουµε από ασφυξία”. Όλοι θα είχαν συµφωνήσει εάν µερικές ηµέρες αργότερα δεν είχαμε επαφή µε τους διασώστες. Αυτό δεν θα ήταν αυτοκτονία. Ηταν για να µη συνεχίσουµε να υποφέρουµε», είπε σε συνέντευξή του ο Βίκτορ Ζαµόρα ένας εκ των διασωθέντων.
Ωστόσο, όταν επικοινώνησαν με τους διασώστες και έλαβαν τρόφιμα-φάρμακα τότε η ψυχολογία τους άρχισε να αλλάζει και ξεκίνησαν να πραγματεύονται υπόλοιπες βιολογικές ανάγκες όπως το σεξ. Μάλιστα, τους προσφέρθηκαν 10 φουσκωτές κούκλες για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για σεξουαλική επαφή ωστόσο επειδή δεν έφταναν για τους μεταλλωρύχους αποφασίστηκε τελικά να μην δοθούν.
«Υπήρχε ένας τύπος που προσέφερε φουσκωτές κούκλες για τους µεταλλωρύχους, είχε όµως µόνο 10. Του είπα 33 ή τίποτα. Οι µεταλλωρύχοι είχαν ένα ειδικό µέρος όπου θα µπορούσαν να κάνουν σεξ µε την κούκλα και µας ζήτησαν να τους στείλουµε 4-5 καθώς και προφυλακτικά. Εάν διαθέταµε 33 κούκλες δεν θα υπήρχε ζήτηµα και ο καθένας θα µπορούσε να το κάνει όπως ήθελε µε τη δικιά του δεν µπορούσα όµως να τους ζητήσω να τις µοιραστούν γιατί θα άρχιζαν να ζηλεύουν», είπε ο γιατρός Τζιν Ροµανιόλι.
Αργότερα, οι μεταλλωρύχοι άρχισαν να ζητούν μαριχουάνα ώστε να αισθανθούν καλύτερα κάτω από την πίεση που ασκούσε η παραμονή τους στα έγκατα της γης. Έτσι, οι συγγενείς τους έστελναν γραμμάρια της ουσίας μέσα στα γράμματα που τους είχαν γράψει.
«Εφευγαν σε οµάδες των 4-5 προς την τουαλέτα. Τότε καταλαβαίναµε τι συµβαίνει αλλά επειδή είχαν λίγη δεν προσέφεραν στους υπόλοιπους», προσέθεσε ο ιατρός.
Όσον αφορά την τωρινή κατάσταση των 33 Χιλιανών, οι περισσότεροι –εκτός από έναν- έχουν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ενώ ο ένας εξ αυτών ταλαιπωρείται από εφιάλτες και ψυχολογικά προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket