Υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να διπλασιάσει τις τιμές των τροφίμων!

Στο παρελθόν, το κλίμα της γης έχει πολλές φορές μεταβληθεί ως αποτέλεσμα φυσικών αιτίων.   Όμως, οι αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αυτές που προβλέπονται στο μέλλον, οφείλονται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά: μέσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο πλανήτης.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να διπλασιάσει τις τιμές των τροφίμων!
 Πολλοί αγρότες έχουν ήδη δει τις αυξημένες θερμοκρασίες να επηρεάζουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών τους - κάθε χρόνο που περνά καθιστά πιο δύσκολο για τους γεωργούς να διατηρήσουν την ίδια απόδοση.
 Οι ειδικοί λένε ότι ακόμα και αν σταματούσαν να εκπέμπονται όλα τα παγκόσμια αέρια των θερμοκηπίων σήμερα, ο κόσμος θα έβλεπε ακόμα μια σταθερή αύξηση των τιμών των τροφίμων κατά τη διάρκεια των ετών.
 Το καλύτερο σενάριο ως προς την αύξηση των εκπομπών CO2 προβλέπει διπλάσιες συγκεντρώσεις αυτού του αερίου στην ατμόσφαιρα το 2100 σε σχέση με τις συγκεντρώσεις που παρατηρούνταν πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αυτός ο διπλασιασμός αναμένεται νωρίτερα, περίπου το 2045. Η τρίτη αναφορά αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την αλλαγή του κλίματος (IPCC) προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μεταξύ 1,4°C και 5,8°C, έως το τέλος του αιώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket