Πανικός στην ιταλική πρωτεούσα!

Πανικός επικρατεί στην πρωτεύουσα της Ιταλίας μετά τις δύο εκρήξεις σε ξένες πρεσβείες.
Αναλυτικά, παγιδευμένο πακέτο εξερράγη στο κτήριο της πρεσβείας της Ελβετίας στη Ρώμη, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του διπλωματικού υπαλλήλου που άνοιξε το δέμα. Ο 53χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του χέρι.
Στη συνέχεια άλλο ένα δέμα εξερράγη στην πρεσβεία της Χιλής, στην ιταλική πρωτεύουσα προκαλώντας τον τραυματισμό στα χέρια και το πρόσωπο ενός ανθρώπου.
Συναγερμός υπήρξε και για ύποπτο δέμα στην πρεσβεία της Ουκρανίας που τελικά αποδείχθηκε ακίνδυνο. Σημειώνεται ότι οι ιταλικές αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους σε όλες τις πρεσβείες αλλά και τα προξενεία στη Ρώμη.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τους αποστολείς των δεμάτων όμως η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα πιθανολογείται ότι η επίθεση στην ελβετική πρεσβεία σχετίζεται με την υπόθεση του Ελβετού αναρχικού Μάρκο Κάμενις.
Πανικός από ανώνυμα τηλεφωνήματα για βόμβες
Και ενώ ήδη η Ρώμη είχε αναστατωθεί από χθες όταν και θεωρήθηκε "ύποπτο" ένα δέμα στο μετρό της πόλης (που εν τέλει ήταν άδειο), πανικός έχει δημιουργηθεί στους δρόμους της πόλης με τα ανώνυμα τηλεφωνήματα για βόμβες να μη σταματούν μετά τις δύο εκρήξεις.
Ήδη προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έχουν δεχθεί τόσο το δημαρχείο της Ρώμης όσο και διάφορα κυβερνητικά κτίρια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προσπαθεί να "κουμαντάρει" την κατάσταση διασπείροντας τις δυνάμεις της.
Οι ιταλικές αρχές πάντως ερευνούν μήπως υπάρχει κάποια σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα δεδομένου ότι τότε οι ελληνικές αρχές εκτιμούσαν πως η τεχνογνωσία των Ελλήνων τρομοκρατών προήλθε από το εξωτερικό ενώπαράλληλα διερευνούσαν τυχόν σχέσεις με ιταλικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket