Το "σωτήριο" ποντιακό μουστάκι!

Για 30.000 κοστολογήθηκε ένα… ποντιακό μουστάκι, στο πλαίσιο προσπάθειας για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.
Κάθε χρόνο στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, χιλιάδες άνδρες της χώρας με στόχο την συλλογή χρημάτων για το “Movember Foundation”, που χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και της αντιμετώπισης της κατάθλιψης στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας, ‘καλλιεργούν’ μουστάκια και φέτος σε αυτή την προσπάθεια έλαβαν μέρος πολλοί ομογενείς.
Το μουστάκι του ομογενή Γιάννη Ευκαρπίδη από την Καμπέρα, που τυγχάνει και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, απέφερε 30 χιλιάδες δολάρια, στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής.
Για τον κ. Ευκαρπίδη φέτος ήταν η τέταρτη χρονιά που συμμετείχε και όπως δήλωσε, κάθε χρονιά έσπαγε και ένα νέο ρεκόρ.
Την πρώτη φορά που έλαβε μέρος και η παρέα του, κατάφεραν να μαζέψουν περίπου $10.000, τερματίζοντας σε παναυστραλιανό επίπεδο στην 12η θέση, τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής του το ποσό αυξήθηκε στις $13.000 περίπου και η θέση που έλαβε αυτός και η ομάδα του ήταν η 8η σε ολόκληρη την Αυστραλία.
Το 2009, κατάφερε να αποφέρει στον θεσμό περίπου $11.000.
Φέτος όμως, είναι η χρονιά που νοιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 4η θέση.
Ο θεσμός «Movember» όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται αυτή η φιλανθρωπική εκστρατεία ξεκίνησε πριν από κάμποσα χρόνια στην Αυστραλία με μία παρέα 30 φίλων και με στόχο την αφύπνιση της κοινής γνώμης σε θέματα υγείας που αφορούν τον ανδρικό πληθυσμό.
Από τότε μέχρι σήμερα ο θεσμός προσελκύει πάνω από 120.000 άνδρες ετησίως που συμμετέχουν αφήνοντας μουστάκι κατά τον μήνα Νοέμβριο για να μαζέψουν χρήματα. Πέρυσι πάνω από 128.000 Αυστραλοί συμμετείχαν στο στην φιλανθρωπική εκστρατεία του... μουστακιού μαζεύοντας $21 εκατ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket