Διαπίστωσαν ότι δεν είναι σε κώμα μετά απο 23 χρόνια.


Πίστευαν ότι ήταν σε κώμα εδώ και 23 χρόνια. Κι όμως έκαναν λάθος! Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Rom Houben όμως, είχε επαφή με το περιβάλλον αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους ιατρούς και να τους πει ότι αντιλαμβανόταν οτιδήποτε συνέβαινε γύρω του. Υπεύθυνοι για αυτό; Οι γιατροί που τον εξέτασαν μετά από το ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του. Είχαν διαγνώσει λάθος πως είχε πέσει σε κώμα. Κι όμως οι συγγενείς του πίστευαν πως συμβαίνει κάτι άλλο.
Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκαν στους γιατρούς ενός ειδικευμένου νοσοκομείου της Λιέγης για ανθρώπους που είναι σε κώμα. Μετά από εξετάσεις στον εγκέφαλό του διαπίστωσαν ότι λειτουργεί ακόμη και πως απλώς είχε μείνει παράλυτος.
Πλέον ο Rom Houben μπορεί να επικοινωνεί με τους γύρω του χάρη σε έναν ειδικό υπολογιστή. Μέσω αυτού έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, περιγράφοντας τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τους ιατρούς όλα αυτά τα χρόνια αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
«Φώναζα. Ούρλιαζα. Κανείς όμως δεν με άκουγε», τονίζει ο Rom Houben, ο οποίος πλέον έχει …πατήσει τα 46 του χρόνια. «Δεν ήξερα τι να κάνω. Ονειρευόμουν τον εαυτό μου πως είμαι έξω. Συνεχώς ονειρευόμουν μια καλύτερη ζωή. Ευχόμουν κάτι να αλλάξει. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψω αυτό που ζούσα», πρόσθεσε ο Houben ο οποίος χαρακτήρισε την στιγμή που οι ιατροί αντιλήφθηκαν το πραγματικό του πρόβλημα ως την δεύτερη του γέννηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket